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"MUNGITURA ROBOTIZZATA" - 4 lezioni webinar in 4 DATE del Polo di Formazione Maccarese

25/01/2021

CORSO "MUNGITURA ROBOTIZZATA" - Polo di Formazione di Maccarese

Mungitura robotizzata

DESCRIZIONE DEL CORSO: "ASCIUTTA SELETTIVA"

 La mungitura robotizzata (AMS) si sta sempre più diffondendo sia nelle aziende piccole che in quelle medio grandi. Le ragioni sono differenti e spaziano dal costo della manodopera ma anche ad una sempre più rapida evoluzione tecnologica che potrebbe migliorare notevolmente il management delle nostre aziende. Quello che ci viene sempre più richiesto però riguarda la tipologia di strutture che devono affiancare questo nuovo modo di mungere e di gestione della mandria, come la nutrizione si deve adeguare al cambiamento e come interpretare i dati prodotti dalla macchina per il miglioramento della qualità del latte. In ultimo ma non per questo meno importante il discorso economico e la valutazione dei costi all’interno di aziende con queste caratteristiche. Tutti argomenti che i 3 relatori internazionali affronteranno in questo percorso.

Il corso prevede 4 incontriper quattro settimanea partire da Martedì 26 Gennaio 2021 e a seguire:

  • Lunedì 1 Febbraio 2021
  • Lunedì 8 Febbraio 2021
  • Lunedì 22 Febbario 2021
James Salfer
J. Safler

J. Safler

Christian Scherpenzeel studied veterinary medicine at Ghent University and the Faculty of Veterinary Medicine, Utrecht University. After graduation in Utrecht, he started working as dairy veterinarian in a large dairy practice in Veenendaal, with specific interests in udder health and veterinary communication.

Since 2011 he works as a dairy specialist at GD Animal Health in Deventer, the Netherlands. In this job, his challenge is to integrate state-of-the-art scientific udder health expertise with the implementation of practical expertise, working closely together with dairy farmers and associated veterinarians. His research activities focus on udder health, antimicrobial resistance and social aspects of modern herd health management. Dr. Scherpenzeel published a number of peer-reviewed publications in the Journal of Dairy Science.

He received his Ph.D. in Veterinary Medicine from Utrecht University and his thesis was focused on the effects of selective dry cow treatment in dairy cows for udder health, antimicrobial use, economics and social influences.

John penry wisconsin
J. Penry

J. Penry

 

John F. Penry currently works at Anexa FVC, Cognosco. John does research in Plant Fertilization, Animal and Human Nutrition, Food Science and Animal Science. Their current project is 'IDF milking machine committee: Cluster Removal Project.

Cabrera
H. Cabrera

H. Cabrera

is a Peruvian-American academic and researcher. He is a Professor and Extension Specialist in dairy farm management and Alfred Toepfer Faculty Fellow at University of Wisconsin-Madison’s Department of Animal and Dairy Sciences.

Cabrera has developed more than 50 decision support tools for the farming industry. Cabrera is an experienced keynote speaker frequently invited to give talks in international research and extension conferences. He was listed as one of the College experts with the greatest reach through media in 2020 by University of Wisconsin.

Cabrera is an Associate Editor of Frontiers in Animal Science - Precision Livestock Farming, He is the recipient of several awards including Pound Extension Award from University of Wisconsin-Madison College of Agricultural and Life Sciences, and Foundation Scholar Award in Dairy Production by the American Dairy Science Association.

Cabrera has published 198 research items and has 2,358 citations with an i10-index of 59 according to Google Scholar.

PROGRAMMA DEL CORSO:

Il corso prevede 4 incontri a partire da Martedì 26 Gennaio 2021.

Le lezioni si svolgeranno sulla piattaforma di Zoom, verrà fornito il link, l’id meeting e la relativa password, dopo aver eseguito il pagamento.

L’accesso potrà essere effettuato da qualsiasi dispositivo elettronico (PC, Tablet, Smartphone), occorre soltanto una connessione internet.

 

 Il corso si svolgerà con l’interprete attraverso la traduzione simultanea

 

 

SVOLGIMENTO CORSO:

  •  26/01/2021 - J. Safler -   

"Housing e management in aziende con AMS"

  

  • 01/02/2021 - J. Safler  - 

"Strategie nutrizionali negli AMS"

  

  • 08/02/2021 - J. Penry -  

"AMS e mastiti"

  

  • 22/02/2021 - H. Cabrera 

"Ritorno economico per AMS"

 

 

COSTO DEL CORSO:

Il costo del corso è  Euro 140 complessivo  (fattura su richiesta) da effettuarsi tramite la piattaforma ufficiale del corso, all'indirizzo:

http://www.poloformazionemaccarese.it/form_prenotazione_corso_01_2021.asp

 Inserendo tutti i dati dei partecipanti al corso fino alla conclusione dell'operazione di accreditamento. 

 

 

 

Per tutte le informazioni relative ai corsi del POLO DI FORMAZIONE PER LO SVILUPPO AGROZOOTECNICO, potete collegarvi direttamente al sito del polo alla pagina:

CORSI ONLINE 2021